Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na przekąskę dla 8 osób, a na danie główne dla 4-5. To oczywiście norma orientacyjna, bo w domu szacujemy wielkość porcji, biorąc pod uwagę nie tylko liczbę dań w posiłku, ale tez indywidualne apetyty naszych stołowników.
Bez świeżych ziół ani rusz
Aby makaron rzeczywiście miał prawdziwie włoski charakter, powinniśmy doprawiać go świeżymi ziołami. Żeby mieć je zawsze pod ręką, wysiejmy rośliny przyprawowe w skrzynkach na balkonie lub w doniczkach na kuchennym parapecie. Możemy też kupić zioła w doniczkach w supermarkecie i potraktować je jako rozsadę. Na aromatycznej grządce makaronowych przypraw powinny się znaleźć obowiązkowo: bazylii, tymianek, szałwi, rozmaryn, oregano i
na przekąskę dla 8 osób, a na danie główne dla 4-5. To oczywiście norma orientacyjna, bo w domu szacujemy wielkość porcji, biorąc pod uwagę nie tylko liczbę dań w posiłku, ale tez indywidualne apetyty naszych stołowników.<br>Bez świeżych ziół ani rusz<br>Aby makaron rzeczywiście miał prawdziwie włoski charakter, powinniśmy doprawiać go świeżymi ziołami. Żeby mieć je zawsze pod ręką, wysiejmy rośliny przyprawowe w skrzynkach na balkonie lub w doniczkach na kuchennym parapecie. Możemy też kupić zioła w doniczkach w supermarkecie i potraktować je jako rozsadę. Na aromatycznej grządce makaronowych przypraw powinny się znaleźć obowiązkowo: bazylii, tymianek, szałwi, rozmaryn, oregano i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego