Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 37 (2934)
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
i zawierające przygotowaną masę kukurydziano-serowo-jajeczną. Wlewamy do brytfanny tyle gorącej wody, żeby sięgała do połowy wysokości naczynia z zapiekanką. Pieczemy godzinę i kwadrans.

Kukurydza w sześciu kolorach
Szkoda, bo to przecież wspaniała rzecz, nie tylko dzięki swej komicznej nazwie, ale także delikatnej chrupkości i słodyczy. Należy kupować wyłącznie dorodne sztuki, o dużych ziarnach, z odmiany zwanej cukrową. Można gotować kolby w całości, pod przykryciem, około dziesięciu minut, i jeść trzymając je w palcach i wgryzając się w rządki żółtych ziaren. Można użyć specjalnego przyrządu do trzymania gorącej kolby - szpadki z plastiku lub srebrnych szczypczyków. Najwygodniej jednak zgolić ziarna z
i zawierające przygotowaną masę kukurydziano-serowo-jajeczną. Wlewamy do brytfanny tyle gorącej wody, żeby sięgała do połowy wysokości naczynia z zapiekanką. Pieczemy godzinę i kwadrans.<br><br>&lt;tit1&gt;Kukurydza w sześciu kolorach&lt;/&gt;<br>Szkoda, bo to przecież wspaniała rzecz, nie tylko dzięki swej komicznej nazwie, ale także delikatnej chrupkości i słodyczy. Należy kupować wyłącznie dorodne sztuki, o dużych ziarnach, z odmiany zwanej cukrową. Można gotować kolby w całości, pod przykryciem, około dziesięciu minut, i jeść trzymając je w palcach i wgryzając się w rządki żółtych ziaren. Można użyć specjalnego przyrządu do trzymania gorącej kolby - szpadki z plastiku lub srebrnych szczypczyków. Najwygodniej jednak zgolić ziarna z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego