Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
twarogowej wymieszaj z ostrym sosem pomidorowym lub pikantnym keczupem. Do czwartej części twarogu dodaj obrane ze skórki i starte na grubej tarce jabłka. Najlepsze są odmiany słodko-kwaśne.
Tak przygotowane masy twarogowe wyłóż warstwami do przezroczystej szklanej salaterki lub ułóż warstwowo na płaskim okrągłym półmisku. Masy twarogowe możesz układać w dowolnej kolejności.
Udekoruj danie malutkimi listkami sałaty, plasterkami rzodkiewek i gałązkami pietruszki lub koperku.
Mozaikę twarożkową podawaj jako przekąskę bądź danie kolacyjne. Wybornie smakuje z chrupiącymi, gorącymi tostami lub ciemnym pieczywem.
RADA: jeśli chcesz, by przekąska twarogowa była bardziej pikantna, do masy z zieleniną możesz dodać przetarty przez praskę czosnek.
WARZYWA
twarogowej wymieszaj z ostrym sosem pomidorowym lub pikantnym keczupem. Do czwartej części twarogu dodaj obrane ze skórki i starte na grubej tarce jabłka. Najlepsze są odmiany słodko-kwaśne.<br>Tak przygotowane masy twarogowe wyłóż warstwami do przezroczystej szklanej salaterki lub ułóż warstwowo na płaskim okrągłym półmisku. Masy twarogowe możesz układać w dowolnej kolejności.<br>Udekoruj danie malutkimi listkami sałaty, plasterkami rzodkiewek i gałązkami pietruszki lub koperku.<br>Mozaikę twarożkową podawaj jako przekąskę bądź danie kolacyjne. Wybornie smakuje z chrupiącymi, gorącymi tostami lub ciemnym pieczywem.<br>RADA: jeśli chcesz, by przekąska twarogowa była bardziej pikantna, do masy z zieleniną możesz dodać przetarty przez praskę czosnek.<br>WARZYWA
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego