Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
w znacznych ilościach w roślinach strączkowych.
Spożywając posiłek pamiętajmy zawsze o makrobiotycznej zasadzie, która mówi, że ilość zabija jakość, czyli że nawet to, co dla naszego organizmu jest odpowiednie, spożyte w nadmiarze może szkodzić zdrowiu.

Zdrowie w świetle makrobiotyki

Zdrowy człowiek to ten, który również od czasu do czasu miewa drobne dolegliwości lub zakłócenia w funkcjonowaniu organizmu, ale jest świadomy, że przyczyna tego stanu tkwi w nim samym, ponieważ jest wynikiem popełnionych przez niego błędów. W takim wypadku powrót do zdrowia wymaga pewnej korekty w sposobie życia, myślenia i odżywiania. Jeżeli człowiek może tych zmian dokonać, jest do tego zdolny, jest
w znacznych ilościach w roślinach strączkowych.<br>Spożywając posiłek pamiętajmy zawsze o makrobiotycznej zasadzie, która mówi, że ilość zabija jakość, czyli że nawet to, co dla naszego organizmu jest odpowiednie, spożyte w nadmiarze może szkodzić zdrowiu.<br><br>&lt;tit&gt;Zdrowie w świetle makrobiotyki&lt;/&gt;<br><br>Zdrowy człowiek to ten, który również od czasu do czasu miewa drobne dolegliwości lub zakłócenia w funkcjonowaniu organizmu, ale jest świadomy, że przyczyna tego stanu tkwi w nim samym, ponieważ jest wynikiem popełnionych przez niego błędów. W takim wypadku powrót do zdrowia wymaga pewnej korekty w sposobie życia, myślenia i odżywiania. Jeżeli człowiek może tych zmian dokonać, jest do tego zdolny, jest
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego