ryby (łosoś lub makrela) albo wędzonej szynki pokrojonej w kostkę.<br>(4 porcje)<br><br><tit1>PO MAROKAŃSKU</tit1><br>90 dag kuskusu, 2 saszetki mięty<br><tit1>FLAKI</tit1><br>1 kg flaków wołowych, po 1 łyżeczce papryki i kminku, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz<br><tit1>FASOLA Z MIĘSEM</tit1><br>50 dag mięsa wołowego bez kości, 50 dag drobnej białej fasoli, po 1 łyżeczce kminku i papryki, 1 główka czosnku, szczypta szafranu lub kurkumy, sól, pieprz<br><tit1>KIEŁBASKI WOŁOWE</tit1><br>50 dag wołowego mięsa mielonego, 5 jajek, 6 ząbków czosnku, 3 listki mięty, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz Przygotować flaki: oczyszczone flaki podgotować, ostudzić i pokroić. Czosnek obrać i