Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Fakt
Nr: 01.30 (25)
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
3 tygodniach. Minęły trzy miesiące.
Skontaktowaliśmy się z przedstawicielami francuskiego hipermarketu.
- Wyjaśnię sprawę waszej Czytelniczki - obiecała Faktowi Agata Paszkowska, rzecznik prasowy koncernu Carrefour Polska.
AGNIESZKA KOZERA

Chleb za 2 zł? Tak, taniej nie będzie
Na chleb po starej, niskiej cenie mogą sobie pozwolić tylko wielkie supermarkety
Pieczywo drożeje i będzie drożeć nadal. Piekarze oceniają, że chleb musi kosztować ok. 2 zł. Takie są teraz koszty produkcji.
- Kto sprzedaje taniej, ten dopłaca do interesu. Drastycznie zdrożała mąka, wzrosły ceny paliw, gazu i energii. Klient musi za to zapłacić - mówi Lech Jędrych, właściciel piekarni z Częstochowy i prezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP. W
3 tygodniach. Minęły trzy miesiące.&lt;/&gt;<br>Skontaktowaliśmy się z przedstawicielami francuskiego hipermarketu.<br>&lt;q&gt;- Wyjaśnię sprawę waszej Czytelniczki&lt;/&gt; - obiecała Faktowi Agata Paszkowska, rzecznik prasowy koncernu Carrefour Polska.<br>&lt;gap&gt;&lt;au&gt;AGNIESZKA KOZERA&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art" sub="home"&gt;&lt;tit&gt;Chleb za 2 zł? Tak, taniej nie będzie&lt;/&gt;<br>&lt;intro&gt;Na chleb po starej, niskiej cenie mogą sobie pozwolić tylko wielkie supermarkety&lt;/&gt;<br>Pieczywo drożeje i będzie drożeć nadal. Piekarze oceniają, że chleb musi kosztować ok. 2 zł. Takie są teraz koszty produkcji.<br>&lt;q&gt;- Kto sprzedaje taniej, ten dopłaca do interesu. Drastycznie zdrożała mąka, wzrosły ceny paliw, gazu i energii. Klient musi za to zapłacić&lt;/&gt; - mówi Lech Jędrych, właściciel piekarni z Częstochowy i prezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP. W
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego