Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
por,
1 łyżka oleju,
odrobina mąki,
10 g masła,
30 g śmietany,
3 łyżki stołowe ryżu,
sól, pieprz do smaku,
natka pietruszki, koperek
Dojrzale, mocno czerwone pomidory umyj i pokrój w niewielki cząstki, pora pokrój w plasterki i podduś go przez chwilę na silnie rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pomidory i duś jeszcze przez chwilę w przykrytym naczyniu, a następnie przetrzyj przez sito lub zmiksuj na gładkie puree.
W lekko osolonej wodzie ugotuj ryż na sypko. W osobnym garnku ugotuj bulion warzywny lub mięsny - może być z kostki rosołowej. Na roztopionym maśle zrumień mąkę na jasnozłoty kolor, dodaj ją do bulionu, do
por,<br>1 łyżka oleju,<br>odrobina mąki,<br>10 g masła,<br>30 g śmietany,<br>3 łyżki stołowe ryżu,<br>sól, pieprz do smaku,<br>natka pietruszki, koperek<br>Dojrzale, mocno czerwone pomidory umyj i pokrój w niewielki cząstki, pora pokrój w plasterki i podduś go przez chwilę na silnie rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pomidory i duś jeszcze przez chwilę w przykrytym naczyniu, a następnie przetrzyj przez sito lub zmiksuj na gładkie puree.<br>W lekko osolonej wodzie ugotuj ryż na sypko. W osobnym garnku ugotuj bulion warzywny lub mięsny - może być z kostki rosołowej. Na roztopionym maśle zrumień mąkę na jasnozłoty kolor, dodaj ją do bulionu, do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego