Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
i pokroić w dwucentymetrową kostkę. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić na ósemki. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki.
Cebulę, czosnek, por, pieczarki i paprykę najpierw zeszklić na oleju, a następnie dusić około 5 min, po czym włożyć pomidory i koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz i dusić jeszcze 2 min. Wlać wino oraz wywar pozostały po gotowaniu małży i gotować 15 min na małym ogniu. Umyć filety rybne, pokroić w kostkę i włożyć do zupy razem z bazylią oraz tymiankiem i gotować nadal pod przykryciem na małym ogniu około 10 min. Krewetki rozmrozić, oczyścić, opłukać, dodać do
i pokroić w dwucentymetrową kostkę. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić na ósemki. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki.<br>Cebulę, czosnek, por, pieczarki i paprykę najpierw zeszklić na oleju, a następnie dusić około 5 min, po czym włożyć pomidory i koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz i dusić jeszcze 2 min. Wlać wino oraz wywar pozostały po gotowaniu małży i gotować 15 min na małym ogniu. Umyć filety rybne, pokroić w kostkę i włożyć do zupy razem z bazylią oraz tymiankiem i gotować nadal pod przykryciem na małym ogniu około 10 min. Krewetki rozmrozić, oczyścić, opłukać, dodać do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego