Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
małymi otworami, 1 słoik majonezu (30 dag), 1/2 łyżeczki do kawy łagodnej przyprawy curry, 2 łyżki calvadosu, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, szczypta soli
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce do jarzyn, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Dodać 3 łyżki wody i mieszając, dusić na małym ogniu około 20 min, aż jabłka zaczną się rozgotowywać. Następnie zdjąć je z ognia i ostudzić. Wymieszać z cebulą, calvadosem, curry, majonezem i solą. Podawać do pieczonego drobiu, mięs lub ryb na zimno.

KURCZAK PO NORMANDZKU

1 kurczak (1,2 kg), 5 kwaśnych jabłek (80 dag), 2 łyżki
małymi otworami, 1 słoik majonezu (30 dag), 1/2 łyżeczki do kawy łagodnej przyprawy curry, 2 łyżki calvadosu, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, szczypta soli<br>Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce do jarzyn, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Dodać 3 łyżki wody i mieszając, dusić na małym ogniu około 20 min, aż jabłka zaczną się rozgotowywać. Następnie zdjąć je z ognia i ostudzić. Wymieszać z cebulą, calvadosem, curry, majonezem i solą. Podawać do pieczonego drobiu, mięs lub ryb na zimno.<br><br>&lt;tit&gt;KURCZAK PO NORMANDZKU&lt;/&gt;<br><br>1 kurczak (1,2 kg), 5 kwaśnych jabłek (80 dag), 2 łyżki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego