pieprz. Sos beszamelowy: 8 dag masła, 8 dag mąki, litr mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól<br>Marchewkę pokroić w drobną kostkę, a seler w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i razem z selerem obsmażyć na oliwie.<br>Dodać mięso, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać wino, dusić, aż sos nieco odparuje. Dodać pomidory i dusić jeszcze 40 min na wolnym ogniu. Przyprawić ragout solą, pieprzem i gałką. <br>Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i ciągle mieszając, rozprowadzić ją z zimnym mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płaty <name type="prod">lasagne