i podsmażyć na oliwie. <br>Na pozostałej na patelni oliwie podsmaży posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. <br>Wszystko przełożyć do rondla i dusić na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.<br>Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać roztopione masło, jajko, pokrojona bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią.<br>Cannelloni obgotować w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełnić rurki farszem i ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykryć beszamelem, (przepis - patrz na str. 60) pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym