Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
porcji)

KUSKUS Z FEZU - Z BARANINĄ
65 dag kuskusu, 90 dag udźca baraniego lub mięsa wołowego bez kości, 8 skrzydełek kurczaka, 2 korpusy kurczaka, 15 dag ciecierzycy, 2 cebule (15 dag), 5 pomidorów (40 dag), 6 marchewek (50 dag), 1 biała rzodkiew (50 dag), 1 cukinia (50 dag), 25 dag dyni, 2 łyżki rodzynek, 1 papryczka chili, 10 łyżek masła, 2 łyżki oleju, po kilka gałązek natki pietruszki i kolendry, 2 kawałki kory cynamonu, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta szafranu, 2 łyżki soli, 1 łyżeczka pieprzu
Ciecierzycę namoczyć na noc, a następnego dnia gotować 1 godz. pod przykryciem. Mięso umyć, osączyć
porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;KUSKUS Z FEZU - Z BARANINĄ&lt;/tit1&gt;<br>65 dag kuskusu, 90 dag udźca baraniego lub mięsa wołowego bez kości, 8 skrzydełek kurczaka, 2 korpusy kurczaka, 15 dag ciecierzycy, 2 cebule (15 dag), 5 pomidorów (40 dag), 6 marchewek (50 dag), 1 biała rzodkiew (50 dag), 1 cukinia (50 dag), 25 dag dyni, 2 łyżki rodzynek, 1 papryczka chili, 10 łyżek masła, 2 łyżki oleju, po kilka gałązek natki pietruszki i kolendry, 2 kawałki kory cynamonu, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta szafranu, 2 łyżki soli, 1 łyżeczka pieprzu<br>Ciecierzycę namoczyć na noc, a następnego dnia gotować 1 godz. pod przykryciem. Mięso umyć, osączyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego