chłopska autentyczność nie jest wymuszona"<br><gap><br>COPERNICUS<br><gap><br>Restauracja przy hotelu Copernicus, "wytworna i droga", więc "albo z piękną kobiet", "oficjalne kolacje, romantyczne wieczory". "Jada tu śmietanka bogatego Krakowa". Kuchnia "dworska, wyśmienita, staropolska", "w nowoczesnej, szlachetnej interpretacji". "Duża dbałość o wykończenie" marmur, parkiet, zastaw". Można spróbować "sarniny la targosz" albo "schabu z dzika". Obsługa "rozpieszcza, to, co znika ze stołu, jest natychmiast uzupełniane".<br>CYRANO DE BERGERAC<br><gap><br>"Wykwintna restauracja francuska" w piwnicach zabytkowej kamienicy. "Chyba najelegantsza w Krakowie", "doskonali kucharze, wyśmienita piwniczka win". Można spróbować "grasicy smażonej w orzechach z kasztanami!" czy "medalionów z sarny i koniecznie deski serów francuskich". "Wyszukany wystrój wnętrz", "gobeliny