stanowi problemu. Musimy jednak uważać, chipsy zawierają dużo tłuszczu i są sporym obciążeniem dla naszych żołądków. Warto, żebyśmy wiedzieli o tym, że plantacje ziemniaczane obejmujące 450 hektarów upraw poddawane są systematycznej analizie gleby, do której nie może trafiać nadmierna dawka nawozów sztucznych. Te, które trafiają, są wyłącznie nawozami "Eko". Normy ekologiczne są w Nysie rygorystycznie przestrzegane, a 12,5 ton ziemniaków, które zaspokajają roczną produkcję chipsów, to ziemniaki zdrowe! Odpady poprodukcyjne, czyli to, czego nie zjemy, przerabiane są na paszę dla zwierząt. One także są amatorami chipsów.<br><au>Anna Suliga</au></div> <page nr=33> <gap> <page nr=34> <gap> <page nr=35><br><br><div><tit>PRZEWODNIK GÓRSKI ŻYRANTEM TWOJEGO ZDROWIA</tit><br><intro>Kto wie, że w górach nie ma