co nadaje specyficzne cechy smakowe.<br>Charakteryzuje się wysokim poziomem kwasowości i bogatym aromatem.<br><br>Nikaragua SHB<br>wysokogatunkowa arabica o mocnym aromacie, lekko szczypiąca kwasowość, nadaje się do wszelkich mieszanek, lekki koniakowy posmak, świetna kawa Śniadaniowa, SHB oznacza kawę z plantacji wysokogórskich<br><br>Kawy tradycyjne (ziarniste)<br>Kolumbia Exelso Medelin<br>arabica wysokogatunkowa, wysoka klasa eksportowa, dobry smak, bogaty i delikatny zapach, oferowana jasno lub ciemno palona<br><br>Costa Rica Taramu<br>arabica o łagodnym, orzechowym posmaku, pełnogatunkowa aromatyczna kawa, oferowanajasno lub ciemno palona<br><br>Brazylia Santos<br>arabica o średniej mocy, zwiększonej kwaskowatości i dobrym smaku, średnio palona, świetnie nadaje się do mieszanek<br><br>India Monsam<br>arabica zbierana i suszona