Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mała cebula, Pieprz czarny mielony KAMIS, sól.
Jajka ugotować na twardo. Żółtka jaj oddzielić od białek. W miseczce rozgnieść żółtka, dodać musztardy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Powoli wlewać olej i miksować, aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji. Następnie dodać ocet, drobno posiekane białka, korniszony, cebule i kapary. Posypać estragonem. Całość schłodzić w lodowce. Podawać do wędlin i zimnych mięs.
Musztardowe żeberka z grilla
Dla 4 osób
1,5 kg żeberek, 4 łyżki miodu, 4 łyżki sosu sojowego, 1,5 łyżki Musztardy Grillowej KAMIS, szczypta Chili KAMIS
wymieszać miód, sos sojowy i musztardę. Żeberka zalać marynatą i wstawić na 4
mała cebula, Pieprz czarny mielony &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, sól.<br>Jajka ugotować na twardo. Żółtka jaj oddzielić od białek. W miseczce rozgnieść żółtka, dodać musztardy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Powoli wlewać olej i miksować, aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji. Następnie dodać ocet, drobno posiekane białka, korniszony, cebule i kapary. Posypać estragonem. Całość schłodzić w lodowce. Podawać do wędlin i zimnych mięs.<br>Musztardowe żeberka z grilla<br>Dla 4 osób<br>1,5 kg żeberek, 4 łyżki miodu, 4 łyżki sosu sojowego, 1,5 łyżki Musztardy Grillowej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, szczypta Chili &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;<br>wymieszać miód, sos sojowy i musztardę. Żeberka zalać marynatą i wstawić na 4
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego