Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
wodę oligoceńską. Smaku dodają potrawom niewielkie ilości świeżego masła oraz tłoczone na zimno oleje lub oliwa z oliwek.
Po trzecie - umiar i jeszcze raz umiar w jedzeniu orz piciu (zwłaszcza kawy, mocnej herbaty, alkoholu).
Wspomaganie organizmu w walce z chorób jedzeniem określonych pokarmów jest przez wielu dietetyków uznawane za uzupełnienie farmakoterapii. W niedomaganiu organizmu zaleca się spożywanie pewnych pokarmów, a innych wręcz unikanie. Wszystko zależy od dolegliwości, jakie nas trapią.

W CHOROBACH REUMATYCZNYCH ZALECA SIĘ:
Warzywa - warzywa zielone, selery, marchew, kapustę włoską, cebulę, czosnek; ziarna - kiełki alfa-alfa (lucerna), zarodki pszenne, wszelkie nasiona (słonecznik, siemię lniane, pestki dyni), pasternak, kaszę jaglaną
wodę oligoceńską. Smaku dodają potrawom niewielkie ilości świeżego masła oraz tłoczone na zimno oleje lub oliwa z oliwek.<br>Po trzecie - umiar i jeszcze raz umiar w jedzeniu orz piciu (zwłaszcza kawy, mocnej herbaty, alkoholu).<br>Wspomaganie organizmu w walce z chorób jedzeniem określonych pokarmów jest przez wielu dietetyków uznawane za uzupełnienie farmakoterapii. W niedomaganiu organizmu zaleca się spożywanie pewnych pokarmów, a innych wręcz unikanie. Wszystko zależy od dolegliwości, jakie nas trapią.<br><br>W CHOROBACH REUMATYCZNYCH ZALECA SIĘ:<br>Warzywa - warzywa zielone, selery, marchew, kapustę włoską, cebulę, czosnek; ziarna - kiełki alfa-alfa (lucerna), zarodki pszenne, wszelkie nasiona (słonecznik, siemię lniane, pestki dyni), pasternak, kaszę jaglaną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego