Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
C. Po upieczeniu można zdjąć ze strąków oddzielającą się skórkę.
Przygotować sos: pomidory sparzyć, obrać, rozkroić, wybrać pestki, a miąższ zmiksować z czosnkiem, solą i oliwą, po czym przetrzeć przez sito.
Ostudzone papryki pokroić w cienkie plastry i ułożyć w sosie.

KREM Z ZIELONEJ FASOLKI Z WANILIĄ
75 dag zielonej fasolki szparagowej, 1/2 laski wanilii, 2 łyżki masła, 1 cebula (10 dag), sól, pieprz
Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na połowie masła. Dodać fasolkę i dusić powoli 5 min, a następnie wlać 2 szklanki wrzątku i gotować na małym ogniu 45 min. Zupę przyprawić solą i pieprzem, zmiksować i
C. Po upieczeniu można zdjąć ze strąków oddzielającą się skórkę.<br>Przygotować sos: pomidory sparzyć, obrać, rozkroić, wybrać pestki, a miąższ zmiksować z czosnkiem, solą i oliwą, po czym przetrzeć przez sito.<br>Ostudzone papryki pokroić w cienkie plastry i ułożyć w sosie.<br><br>&lt;tit1&gt;KREM Z ZIELONEJ FASOLKI Z WANILIĄ&lt;/tit1&gt;<br>75 dag zielonej fasolki szparagowej, 1/2 laski wanilii, 2 łyżki masła, 1 cebula (10 dag), sól, pieprz<br>Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na połowie masła. Dodać fasolkę i dusić powoli 5 min, a następnie wlać 2 szklanki wrzątku i gotować na małym ogniu 45 min. Zupę przyprawić solą i pieprzem, zmiksować i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego