Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
dag mięsa wołowego bez kości, 50 dag drobnej białej fasoli, po 1 łyżeczce kminku i papryki, 1 główka czosnku, szczypta szafranu lub kurkumy, sól, pieprz
KIEŁBASKI WOŁOWE
50 dag wołowego mięsa mielonego, 5 jajek, 6 ząbków czosnku, 3 listki mięty, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz Przygotować flaki: oczyszczone flaki podgotować, ostudzić i pokroić. Czosnek obrać i drobno pokroić. W głębokim rondlu rozgrzać oliwę, włożyć flaki, podsmażyć, dodać czosnek, przyprawy i wywar z flaków. Gotować na wolnym ogniu 3 godz.
Przygotować fasolę z mięsem: mięso opłukać, osączyć i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i posiekać. Fasolę, mięso, czosnek oraz przyprawy
dag mięsa wołowego bez kości, 50 dag drobnej białej fasoli, po 1 łyżeczce kminku i papryki, 1 główka czosnku, szczypta szafranu lub kurkumy, sól, pieprz<br>&lt;tit1&gt;KIEŁBASKI WOŁOWE&lt;/tit1&gt;<br>50 dag wołowego mięsa mielonego, 5 jajek, 6 ząbków czosnku, 3 listki mięty, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz Przygotować flaki: oczyszczone flaki podgotować, ostudzić i pokroić. Czosnek obrać i drobno pokroić. W głębokim rondlu rozgrzać oliwę, włożyć flaki, podsmażyć, dodać czosnek, przyprawy i wywar z flaków. Gotować na wolnym ogniu 3 godz.<br>Przygotować fasolę z mięsem: mięso opłukać, osączyć i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i posiekać. Fasolę, mięso, czosnek oraz przyprawy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego