Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Udekorować kremem i czekoladowymi listkami.
Szef kuchni radzi
Umocz listki w czekoladzie i, gdy wyschną, bardzo delikatnie rozdziel.
Głęboką formę, odpowiednią do pieczenia w kuchence mikrofalowej, wyłożyć pergaminem. Wlać do niej masę, wygładzić i piec w wysokiej temperaturze 11 minut. Po wyjęciu z mikrofalówki jeszcze na 10 minut zostawić w foremce.
WYPIEKI 2
TARTA MORELOWA
DOMOWE
Smak tego wypieku zależy od jakości ciasta. Spód powinien być kruchy, a góra soczysta, wprost rozpływająca się w ustach. Posypany prażonymi migdałami, skusi każdego.

370 g mieszanki na kruche ciasto (lub: przepis na owocowe babeczki)
kostka masła lub margaryny
4 żółtka
2 łyżki dżemu morelowego
Udekorować kremem i czekoladowymi listkami.<br>Szef kuchni radzi<br>Umocz listki w czekoladzie i, gdy wyschną, bardzo delikatnie rozdziel.<br>Głęboką formę, odpowiednią do pieczenia w kuchence mikrofalowej, wyłożyć pergaminem. Wlać do niej masę, wygładzić i piec w wysokiej temperaturze 11 minut. Po wyjęciu z mikrofalówki jeszcze na 10 minut zostawić w foremce.<br>WYPIEKI 2<br>TARTA MORELOWA<br>DOMOWE<br>Smak tego wypieku zależy od jakości ciasta. Spód powinien być kruchy, a góra soczysta, wprost rozpływająca się w ustach. Posypany prażonymi migdałami, skusi każdego.<br>&lt;gap&gt;<br>370 g mieszanki na kruche ciasto (lub: przepis na owocowe babeczki)<br>kostka masła lub margaryny <br>4 żółtka<br>2 łyżki dżemu morelowego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego