Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wyrośnięcia, piec 30-40 min w 200oC, polukrować.
Czekoladowe babeczki
Składniki:

Posiekać mąkę z masłem, dodać cukier, żółtko, szczyptę soli i śmietanę, szybko zgnieść ciasto, gorzką czekoladę rozpuścić, ostudzić, dodać 3 łyżki do ciasta, zagnieść, włożyć n 30 min do lodówki, ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, wykleić natłuszczone foremki, nakłuć widelcem, piec ok. 15 min w 200oC, przestudzić, wyjąć, napełnić ubitą śmietaną, posypać wiórkami z białej czekolady, udekorować koktajlowymi owocami.
Nugaciki
Składniki:

Cukier zalać 1/4 szklanki wody, ugotować syrop "do nitki", nabrać n łyżeczkę i jeśli będą tworzyły się nitki, wlać miód, gotować razem 2 min, białka ubić
wyrośnięcia, piec 30-40 min w 200oC, polukrować.<br>Czekoladowe babeczki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Posiekać mąkę z masłem, dodać cukier, żółtko, szczyptę soli i śmietanę, szybko zgnieść ciasto, gorzką czekoladę rozpuścić, ostudzić, dodać 3 łyżki do ciasta, zagnieść, włożyć n 30 min do lodówki, ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, wykleić natłuszczone foremki, nakłuć widelcem, piec ok. 15 min w 200oC, przestudzić, wyjąć, napełnić ubitą śmietaną, posypać wiórkami z białej czekolady, udekorować koktajlowymi owocami.<br>Nugaciki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Cukier zalać 1/4 szklanki wody, ugotować syrop "do nitki", nabrać n łyżeczkę i jeśli będą tworzyły się nitki, wlać miód, gotować razem 2 min, białka ubić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego