Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 37
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
w przeszłości zajmował się kowalstwem, a jego działalność na kulinarnej niwie jest li tylko wybrykiem nieokiełznanej natury.
Rzut oka na kartę dań zmącił jednak me jadowite przypuszczenia, bowiem podczas lektury zauważyłem błysk kupieckiego talentu włodarzy gospody "Podkowa".
Po pierwsze całkiem niedrogo można zamówić tam dania promocyjne, np. kotlet schabowy z frytkami i surówką już za 9,9 zł, albo zestawy obiadowe składające się z dwóch dań tylko za 7 zł (to w godzinach 12 do 15). Grupom zorganizowanym serwuje się również tanie obiady, na które składa się np. zupa, filet z kurczaka, frytki surówka i kompot w niewygórowanej cenie 10 zł
w przeszłości zajmował się kowalstwem, a jego działalność na kulinarnej niwie jest li tylko wybrykiem nieokiełznanej natury.<br>Rzut oka na kartę dań zmącił jednak me jadowite przypuszczenia, bowiem podczas lektury zauważyłem błysk kupieckiego talentu włodarzy gospody "Podkowa".<br>Po pierwsze całkiem niedrogo można zamówić tam dania promocyjne, np. kotlet schabowy z frytkami i surówką już za 9,9 zł, albo zestawy obiadowe składające się z dwóch dań tylko za 7 zł (to w godzinach 12 do 15). Grupom zorganizowanym serwuje się również tanie obiady, na które składa się np. zupa, filet z kurczaka, frytki surówka i kompot w niewygórowanej cenie 10 zł
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego