Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
często polewając wodą. Następnie chleb wymieszać ze zmielonymi goździkami oraz miodem i tą masą pokryć szynkę. Piec tak długo, aż na wierzchu powstanie skorupka. Całkowity czas pieczenia szynki powinien wynieść 3 godz. Upieczoną szynkę pokroić w plastry i podawać z ziemniakami oraz sałatką z czerwonej kapusty.
(8-10 porcji)

W galarecie
25 dag szynki wędzonej, 1 puszka szparagów (30 dag), 2 jajka ugotowane na twardo, 4 łyżki groszku z puszki, 5 łyżek kukurydzy z puszki, 1 czerwona papryka (12 dag), 2 pomidory (10 dag), 1 ugotowana marchewka (7 dag), 4 łyżki ugotowanej fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki, 1 łyżka natki pietruszki
często polewając wodą. Następnie chleb wymieszać ze zmielonymi goździkami oraz miodem i tą masą pokryć szynkę. Piec tak długo, aż na wierzchu powstanie skorupka. Całkowity czas pieczenia szynki powinien wynieść 3 godz. Upieczoną szynkę pokroić w plastry i podawać z ziemniakami oraz sałatką z czerwonej kapusty.<br>(8-10 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;W galarecie&lt;/tit1&gt;<br>25 dag szynki wędzonej, 1 puszka szparagów (30 dag), 2 jajka ugotowane na twardo, 4 łyżki groszku z puszki, 5 łyżek kukurydzy z puszki, 1 czerwona papryka (12 dag), 2 pomidory (10 dag), 1 ugotowana marchewka (7 dag), 4 łyżki ugotowanej fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki, 1 łyżka natki pietruszki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego