Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
g ryżu, 3-4 marchewki, olej do smażenia, 3 żółtka, natka, sól, pieprz.
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, marchewki oskrobać, zetrzeć na tarce, startą marchewkę, ryż i żółtka wyrobić na jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem. Uformować krokiety. Olej rozgrzać na patelni, smażyć krokiety partiami. Odsączyć z tłuszczu. Udekorować gałązkami natki. Krokiety możemy podawać z korniszonami lub marynowanymi grzybami.
Zupa cytrynowa z ryżem - dla 4 osób.
100 g ryżu, 4 łyżeczki bulionu z kury w proszku, 1 l wody, sól, cytryna, szklanka śmietany 12%, łyżka posiekanego koperku.
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cytrynę przekroić na połówki. Wycisnąć sok. Wodę
g ryżu, 3-4 marchewki, olej do smażenia, 3 żółtka, natka, sól, pieprz.<br>Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, marchewki oskrobać, zetrzeć na tarce, startą marchewkę, ryż i żółtka wyrobić na jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem. Uformować krokiety. Olej rozgrzać na patelni, smażyć krokiety partiami. Odsączyć z tłuszczu. Udekorować gałązkami natki. Krokiety możemy podawać z korniszonami lub marynowanymi grzybami.<br>Zupa cytrynowa z ryżem - dla 4 osób.<br>100 g ryżu, 4 łyżeczki bulionu z kury w proszku, 1 l wody, sól, cytryna, szklanka śmietany 12%, łyżka posiekanego koperku.<br>Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cytrynę przekroić na połówki. Wycisnąć sok. Wodę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego