Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
masę, uformować z niej małe kulki i usmażyć na rumiano na oliwie.
Przygotować warzywa: cebule obrać i pokroić. Cukinie umyć, osuszyć, oczyścić z pestek i pokroić. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w słupki. Ciecierzycę moczyć w zimnej wodzie 4 godz. Cebulę, cukinię oraz marchew podsmażyć na oliwie i przełożyć do garnka. Dodać odcedzoną ciecierzycę i bób, wlać 6 szklanek wody, włożyć przyprawy i gotować 1 godz. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić i dodać do potrawy po 30 min gotowania.
Rybę sprawić, opłukać, osączyć i podzielić na filety. Oliwę wymieszać z przyprawami, włożyć do niej kawałki ryby i odstawić na 30 min w
masę, uformować z niej małe kulki i usmażyć na rumiano na oliwie.<br>Przygotować warzywa: cebule obrać i pokroić. Cukinie umyć, osuszyć, oczyścić z pestek i pokroić. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w słupki. Ciecierzycę moczyć w zimnej wodzie 4 godz. Cebulę, cukinię oraz marchew podsmażyć na oliwie i przełożyć do garnka. Dodać odcedzoną ciecierzycę i bób, wlać 6 szklanek wody, włożyć przyprawy i gotować 1 godz. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić i dodać do potrawy po 30 min gotowania.<br>Rybę sprawić, opłukać, osączyć i podzielić na filety. Oliwę wymieszać z przyprawami, włożyć do niej kawałki ryby i odstawić na 30 min w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego