Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odrobinę bulionu z kostki, listek laurowy i przykryj. Od czasu do czasu mieszając, duś, aż mięso będzie miękkie. Gotowe, razem z warzywami, zmiel w maszynce do mięsa. Do farszu dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Do bulionu, w którym gotowało się mięso, dodaj mąkę i mieszając, by nie powstały grudki, ugotuj gładki sos. Dodaj do farszu mięsnego. Połowę makaronu z jajkami przełóż do wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą naczynia do zapiekanek. Na warstwie makaronu ułóż farsz mięsny, a następnie znowu makaron. Posyp, wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika.
Zapiekaj, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skórka.
Przed podaniem pokrój zapiekankę w kwadraty
odrobinę bulionu z kostki, listek laurowy i przykryj. Od czasu do czasu mieszając, duś, aż mięso będzie miękkie. Gotowe, razem z warzywami, zmiel w maszynce do mięsa. Do farszu dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Do bulionu, w którym gotowało się mięso, dodaj mąkę i mieszając, by nie powstały grudki, ugotuj gładki sos. Dodaj do farszu mięsnego. Połowę makaronu z jajkami przełóż do wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą naczynia do zapiekanek. Na warstwie makaronu ułóż farsz mięsny, a następnie znowu makaron. Posyp, wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika.<br>Zapiekaj, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skórka.<br>Przed podaniem pokrój zapiekankę w kwadraty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego