Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w małe kawałki.
W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.
Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, by powstał gładki, jednolity sos.
Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.
Sałatka wyglądać będzie bardzo efektownie, gdy udekorujesz ją cząstkami orzechów włoskich, wiśniami i drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.
Sałatkę szwajcarską podawaj jako samodzielną przekąskę lub w charakterze dodatku lub ugotowanego mięsa lub ryby serwowanych jako danie główne
w małe kawałki.<br>W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.<br>Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, by powstał gładki, jednolity sos.<br>Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.<br>Sałatka wyglądać będzie bardzo efektownie, gdy udekorujesz ją cząstkami orzechów włoskich, wiśniami i drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.<br>Sałatkę szwajcarską podawaj jako samodzielną przekąskę lub w charakterze dodatku lub ugotowanego mięsa lub ryby serwowanych jako danie główne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego