Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
udekoruj deser listkami świeżej mięty, polówkami świeżych śliwek, możesz też posypać startą na drobnej tarce mleczną lub gorzką czekoladą.
RADA: deser będzie wyglądał wyjątkowo efektownie, gdy do jego przygotowania użyjesz jabłek w kolorze zielonym lub żółtym.
DOBRE RADY
SAŁATKA
"WSPOMNIENIE LATA"
Dla 6 osób, Przygotowanie: 30 min, 243 kcal
1 główka sałaty,
2 średnie marchewki,
1 niewielki korzeń selera,
2 jabłka,
10 orzechów włoskich,
2 łyżki stołowe miodu,
70 ml soku z ananasa,
sok z cytryny,
sól i pieprz do smaku,
zielenina
Liście sałaty dokładnie przebierz, umyj pod strumieniem bieżącej wody, osącz lub osusz w suszarce do sałaty, a następnie porwij
udekoruj deser listkami świeżej mięty, polówkami świeżych śliwek, możesz też posypać startą na drobnej tarce mleczną lub gorzką czekoladą.<br>RADA: deser będzie wyglądał wyjątkowo efektownie, gdy do jego przygotowania użyjesz jabłek w kolorze zielonym lub żółtym.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>SAŁATKA<br>"WSPOMNIENIE LATA"<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 30 min, 243 kcal<br>1 główka sałaty,<br>2 średnie marchewki,<br>1 niewielki korzeń selera,<br>2 jabłka,<br>10 orzechów włoskich, <br>2 łyżki stołowe miodu, <br>70 ml soku z ananasa,<br>sok z cytryny,<br>sól i pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Liście sałaty dokładnie przebierz, umyj pod strumieniem bieżącej wody, osącz lub osusz w suszarce do sałaty, a następnie porwij
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego