Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
smaku majonezem ewentualnie odrobina soli i pieprzu. Wyłóż sałatkę na liście sałaty, formując zgrabne gniazda. W środku każdego zrób niewielkie wgłębienie.
Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek, wyjmij żółtka i rozetrzyj je drobniutko posiekaną natką pietruszki lub koperkiem, dodaj majonez i wymieszaj. Łyżką nałóż przygotowaną masę w środek każdego gniazda. Posyp pozostałą zieleniną. Sałatkę podawaj w charakterze przekąski lub z pieczywem, jako danie główne na lekką letnią kolację.
RADA: sałatkę przygotujesz znacznie szybciej, jeśli zamiast gotowanych jajek do środka gniazd włożysz oliwki, najlepiej duże czarne.
DOBRE RADY DESER
KREM Z KEFIRU

Dla 4 osób Przygotowanie: 30min 157 kcal
2 duże
smaku majonezem ewentualnie odrobina soli i pieprzu. Wyłóż sałatkę na liście sałaty, formując zgrabne gniazda. W środku każdego zrób niewielkie wgłębienie. <br>Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek, wyjmij żółtka i rozetrzyj je drobniutko posiekaną natką pietruszki lub koperkiem, dodaj majonez i wymieszaj. Łyżką nałóż przygotowaną masę w środek każdego gniazda. Posyp pozostałą zieleniną. Sałatkę podawaj w charakterze przekąski lub z pieczywem, jako danie główne na lekką letnią kolację.<br>RADA: sałatkę przygotujesz znacznie szybciej, jeśli zamiast gotowanych jajek do środka gniazd włożysz oliwki, najlepiej duże czarne.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; DESER<br>KREM Z KEFIRU<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30min 157 kcal<br>2 duże
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego