200 g słodkiej śmietanki, 100 g utartego, żółtego sera typu<name type="prod">Münster</> (miękki, łagodny), po łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, sól i pieprz.<br>W piekarniku nagrzanym do 160 stopni umieszczamy brytfannę, a w niej naczynie wysmarowane masłem, wysypane tartą bułką i zawierające przygotowaną masę kukurydziano-serowo-jajeczną. Wlewamy do brytfanny tyle gorącej wody, żeby sięgała do połowy wysokości naczynia z zapiekanką. Pieczemy godzinę i kwadrans.<br><br><tit1>Kukurydza w sześciu kolorach</><br>Szkoda, bo to przecież wspaniała rzecz, nie tylko dzięki swej komicznej nazwie, ale także delikatnej chrupkości i słodyczy. Należy kupować wyłącznie dorodne sztuki, o dużych ziarnach, z odmiany zwanej cukrową. Można gotować kolby