Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
szklanki cukru pudru, 13 dag chudego twarogu, skórka otarta z 1 cytryny, 30 dag porzeczek; do przygotowania tortownicy: 1 1/2 łyżki margaryny, 1 1/2 łyżki bułki tartej; do przybrania: kilkanaście orzechów laskowych

POLEWA

1 1/2 łyżki margaryny, 1 czekolada deserowa (10 dag)
Porzeczki umyć i osączyć. Trzy grona pozostawić do przybrania, resztę oberwać z gałązek i usunąć szypułki.
Masło zmiksować z cukrem pudrem, żółtkami i skórką z cytryny. Twaróg przetrzeć przez sito i połączyć z masą żółtkową, dodając na przemian po 1 łyżce twarogu oraz zmielonych orzechów. Dodać porzeczki i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną
szklanki cukru pudru, 13 dag chudego twarogu, skórka otarta z 1 cytryny, 30 dag porzeczek; do przygotowania tortownicy: 1 1/2 łyżki margaryny, 1 1/2 łyżki bułki tartej; do przybrania: kilkanaście orzechów laskowych<br><br>&lt;tit&gt;POLEWA&lt;/&gt;<br><br>1 1/2 łyżki margaryny, 1 czekolada deserowa (10 dag)<br>Porzeczki umyć i osączyć. Trzy grona pozostawić do przybrania, resztę oberwać z gałązek i usunąć szypułki.<br>Masło zmiksować z cukrem pudrem, żółtkami i skórką z cytryny. Twaróg przetrzeć przez sito i połączyć z masą żółtkową, dodając na przemian po 1 łyżce twarogu oraz zmielonych orzechów. Dodać porzeczki i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego