ryż, paprykę oraz fasolkę i, mieszając, smażyć około 2 min. Gorący rosół wymieszać z kurkumą, dodać tymianek oraz cząber i zalać potrawę. Posypać pieprzem (potrawa ma być pikantna), lekko posolić, włożyć pomidory, kalmary oraz rybę i wymieszać. Dusić na małym ogniu (na płytce ochronnej) pod przykryciem około 10 min. Dodać groszek i fasolkę, delikatnie wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Krewetki i małże osączyć z zalewy, a następnie ułożyć na potrawie, przykryć i pozostawić na ogniu jeszcze 10 min. Przed podaniem posypać potrawę koperkiem.<br>Podawać z sałatą.<br>(6 porcji) <au>T.M</au><br><br><tit1>Ostrygi zapiekane</tit1><br>12 ostryg, 1/2 szklanki białego wina, 1