Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
wrzenia na 1 kg szynki. Płyn powinien pokrywać szynkę. Wystudzić ją w wodzie, w której się gotowała.
Szynkę można gotować w wodzie z dodatkiem 2 szklanek czerwonego wytrawnego wina.

Mus z sosem śmietanowym
50 dag chudej szynki wędzonej, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 cebula (6 dag), 3 łyżki drobnego groszku, 1 łyżka drobno posiekanego koperku, 15 dag masła; do przybrania: kilka liści sałaty, 1/2 cytryny, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 pomidor (6 dag)
GALARETA:
4 szklanki odtłuszczonego wywaru z gotowanej szynki lub rosołu z kostek drobiowych, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 8 łyżeczek żelatyny
SOS:
1 szklanka
wrzenia na 1 kg szynki. Płyn powinien pokrywać szynkę. Wystudzić ją w wodzie, w której się gotowała.<br>Szynkę można gotować w wodzie z dodatkiem 2 szklanek czerwonego wytrawnego wina.<br><br>&lt;tit1&gt;Mus z sosem śmietanowym&lt;/tit1&gt;<br>50 dag chudej szynki wędzonej, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 cebula (6 dag), 3 łyżki drobnego groszku, 1 łyżka drobno posiekanego koperku, 15 dag masła; do przybrania: kilka liści sałaty, 1/2 cytryny, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 pomidor (6 dag)<br>GALARETA:<br>4 szklanki odtłuszczonego wywaru z gotowanej szynki lub rosołu z kostek drobiowych, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 8 łyżeczek żelatyny<br>SOS:<br>1 szklanka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego