sałaty, opłucz je pod bieżącą letnią wodą, osącz i osusz w suszarce do warzyw albo na kuchennym papierowym ręczniku. Gruszki obierz, pokrój w ósemki, a następnie oczyść z gniazd nasiennych.<br>Przygotuj 8 pucharków albo porcelanowych miseczek, po czym wyłóż je listkami sałaty. Kolejność wkładania składników do naczyń jest następująca: porcje gruszek, grejpfrut, papryki, na koniec sałatkę posyp orzechami oraz serem, polej sosem i posyp posiekaną natką pietruszki.<br>RADA: sałatkę możesz podawać z potrawami, które obciążają żołądek, ponieważ jest lekkostrawna i poprawia przemianę materii.<br>DOBRE RADY <br>WĘDLINA<br>SZYNKA W GALARECIE<br><gap><br>Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Do wina wlej 3/8 l wody