na rozgrzanym oleju.<br>Nasza rada<br>Chrupiące kotleciki warzywne możesz podawać z ziemniakami lub ugotowanym na sypko ryżem. Doskonałym dodatkiem do tego dania będzie również pikantny sos pomidorowy.<br><page nr=10><br><name type="prod">Zupa owocowa</><br><name type="prod"> kotlety z płatków owsianych i sera</><br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 20 minut<br>Składniki: 4 jabłka, 4 gruszki, szklanka mleka, jajko, łyżka mąki, kawałek laski cynamonu, 5 ziemniaków, łyżeczka cukru, sól, 2 goździki.<br>Przygotowanie:<br>* Owoce umyć, obrać i pokroić na małe kawałki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Zalać 1,2 l wody.<br>* Gotować z cynamonem i goździkami, aż owoce będą miękkie. Wyjąc przyprawy. Zupę zmiksować.<br>* Wlać mleko rozmieszane