tarce,, skrop sokiem z cytryny. Osącz ananasy. Drobno pokrój orzechy. Majonez rozetrzyj z 1/2 szklanki syropu ananasowego. Dodaj rodzynki, cukier i wymieszaj.<br>2. Udka umyj, osusz, usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Posyp solą i pieprzem. Podaj z sałatką słodko-kwaśną.<br><gap><br>Mini koreczki<br>(Z SERKIEM ZIOŁOWYM)<br>Produkty na 4 porcje:<br>Serek homogenizowany z ziołami, natka, 20 dag szynki konserwowej w plastrach, 20 dag sera żółtego w plastrach, łyżeczka żelatyny, oliwki faszerowane papryk<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Serek utrzyj z rozpuszczoną żelatyną.<br>2. Na tacy układaj warstwami żółty ser i szynkę, przekładając je serkiem homogenizowanym. Gdy serek dobrze zgęstnieje, pokrój całość w małe kostki