Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
Oliwki osączyć z zalewy i każdą przekroić na 4 części. Ogórek pokroić w kostkę. Sałatę umyć, dokładnie osączyć i porozrywać listki na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem.
Przygotować sos: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z serkiem homogenizowanym, śmietanką oraz musztardą. Przyprawić miodem i solą.
Sałatkę polać sosem, wymieszać i przybrać gałązkami pietruszki.
Podawać z pieczywem.
(4-5 porcji)
Teresa Miazgowska


Przyjęcia
WIELKANOCNE UCZTOWANIE
Śniadanie wielkanocne trwa niekiedy wiele godzin i jest tak obfite, że na kolejny posiłek nie ma już czasu ani ochoty. Ale jeśli chcą Państwo
Oliwki osączyć z zalewy i każdą przekroić na 4 części. Ogórek pokroić w kostkę. Sałatę umyć, dokładnie osączyć i porozrywać listki na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem.<br>Przygotować sos: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z serkiem homogenizowanym, śmietanką oraz musztardą. Przyprawić miodem i solą.<br>Sałatkę polać sosem, wymieszać i przybrać gałązkami pietruszki.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4-5 porcji)<br>&lt;au&gt;Teresa Miazgowska&lt;/au&gt;&lt;/div&gt;<br><br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;Przyjęcia&lt;/tit&gt;<br>&lt;tit&gt;WIELKANOCNE UCZTOWANIE&lt;/tit&gt;<br>&lt;intro&gt;Śniadanie wielkanocne trwa niekiedy wiele godzin i jest tak obfite, że na kolejny posiłek nie ma już czasu ani ochoty. Ale jeśli chcą Państwo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego