Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 42
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Dziś Dziubasowie dysponują 120 miejscami noclegowymi. Mają trzy wyciągi narciarskie, stadninę koni huculskich, restaurację, kawiarnię, a od niedawna jeszcze kryty basen. Posiadają też 15-hektarowe gospodarstwo. Produkty z niego serwowane są w prowadzonej dla wczasowiczów stołówce. Mają własne mięso, wędliny, sery, mleko, śmietanę i jaja. Stworzyli w swojej miejscowości turystyczne imperium Dziubasów.
Zaczęli swoją działalność w 1977 roku skromnie - od wynajmu pokojów. 11 lat temu wybudowali swój pierwszy wyciąg - na Wierchu Horników. Pierwsi w gminie wpadli na pomysł, by stok oświetlać wieczorem. Kolejny wyciąg powstał na oślej łączce z myślą o dzieciach. A gdy zrobiło się ciasno na tym pierwszym, zdecydowali
Dziś Dziubasowie dysponują 120 miejscami noclegowymi. Mają trzy wyciągi narciarskie, stadninę koni huculskich, restaurację, kawiarnię, a od niedawna jeszcze kryty basen. Posiadają też 15-hektarowe gospodarstwo. Produkty z niego serwowane są w prowadzonej dla wczasowiczów stołówce. Mają własne mięso, wędliny, sery, mleko, śmietanę i jaja. Stworzyli w swojej miejscowości turystyczne imperium Dziubasów.<br>Zaczęli swoją działalność w 1977 roku skromnie - od wynajmu pokojów. 11 lat temu wybudowali swój pierwszy wyciąg - na Wierchu Horników. Pierwsi w gminie wpadli na pomysł, by stok oświetlać wieczorem. Kolejny wyciąg powstał na oślej łączce z myślą o dzieciach. A gdy zrobiło się ciasno na tym pierwszym, zdecydowali
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego