Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 31
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
W tym czasie smakosze mogą rozkoszować się mrożonymi deserami, podawanymi tam na 22 sposoby pod różnymi postaciami. Festiwal odbywa się równolegle także w hotelu "Giewont", gdzie lody serwuje się w 16 rodzajach.
Organizowanie kulinarnych festiwali w Kasprowym staje się tradycją. Przypomnijmy, że w maju tego roku miała tam miejsce podobna impreza, tyle że z pierogami w roli głównej.
- Pomysł kulinarnego festiwalu okazał się na tyle dobry, iż kierownictwo hotelu zdecydowało się go kontynuować - powiedział "Tygodnikowi" kierownik gastronomii w Kasprowym Józef Grzesica. Stąd też idea zorganizowania podobnego przedsięwzięcia - tym razem Festiwalu Lodowego, który w zamierzeniu organizatorów, podobnie zresztą jak i Festiwal Pierogowy
W tym czasie smakosze mogą rozkoszować się mrożonymi deserami, podawanymi tam na 22 sposoby pod różnymi postaciami. Festiwal odbywa się równolegle także w hotelu "Giewont", gdzie lody serwuje się w 16 rodzajach.<br>Organizowanie kulinarnych festiwali w Kasprowym staje się tradycją. Przypomnijmy, że w maju tego roku miała tam miejsce podobna impreza, tyle że z pierogami w roli głównej.<br>- Pomysł kulinarnego festiwalu okazał się na tyle dobry, iż kierownictwo hotelu zdecydowało się go kontynuować - powiedział "Tygodnikowi" kierownik gastronomii w Kasprowym Józef Grzesica. Stąd też idea zorganizowania podobnego przedsięwzięcia - tym razem Festiwalu Lodowego, który w zamierzeniu organizatorów, podobnie zresztą jak i Festiwal Pierogowy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego