Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
obrać, pokroić w kostkę. Zalać je 2 szklankami wrzątku, dodać kostkę bulionową. Gotować około 10 minut.
* Maślankę wymieszać z mąką i wlać do gotujących się ziemniaków. Zupę zagotować, cały czas mieszając. Doprawić do smaku suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu doprawić kwaśną śmietaną.
***
Składniki: szklanka ryżu, 2 cebule, 2 jabłka, ząbek czosnku, brzoskwinia lub 5 suszonych moreli, 2 łyżeczki łagodnej curry, 2 łyżki rodzynek, 3 łyżki oleju, 20 dag kurzych wątróbek, sól, pieprz, natka.
Przygotowanie:
* Wątróbki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
* Dodać wątróbki i wszystko razem
obrać, pokroić w kostkę. Zalać je 2 szklankami wrzątku, dodać kostkę bulionową. Gotować około 10 minut. <br>* Maślankę wymieszać z mąką i wlać do gotujących się ziemniaków. Zupę zagotować, cały czas mieszając. Doprawić do smaku suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu doprawić kwaśną śmietaną.<br>***<br>Składniki: szklanka ryżu, 2 cebule, 2 jabłka, ząbek czosnku, brzoskwinia lub 5 suszonych moreli, 2 łyżeczki łagodnej curry, 2 łyżki rodzynek, 3 łyżki oleju, 20 dag kurzych wątróbek, sól, pieprz, natka.<br>Przygotowanie:<br>* Wątróbki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.<br>* Dodać wątróbki i wszystko razem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego