pieczenia,<br>1 kostka margaryny lub masła,<br>bułka tarta do posypania tortownicy.<br>Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę, kaszę, płatki, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej margaryną i posypanej tartą bułką formy wsypać połowę przygotowanej mieszaniny, następnie wyłożyć na nią wcześniej obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Przykryć resztą mieszaniny. Na wierzchu równomiernie rozłożyć margarynę (lub mało). Piec 1 godz. i 15 minut.<br><br>Owocowa sałatka<br>Puszka ananasów, 1/2 puszki brzoskwiń, 100 g rodzynek, 2 winne jabłka, 2 banany, 5 mandarynek, krem jogurtowy, 50 g migdałów, 3 łyżki <name type="prod">poppingu</><br>Owoce starannie umyć, opłukać rodzynki. Pozostałe "owocowe" składniki