ugotowanego mięsa lub ryby serwowanych jako danie główne.<br>RADA: sos zyska bardziej pikantny smak, jeśli dodasz do niego dwa ząbki drobno posiekanego lub zmiażdżonego w prasce czosnku.<br><gap><br>PRZEKĄSKA<br>"KOKTAJL" Z ŁOSOSIA<br><gap><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 20 min 255 kcal<br>350 g wędzonego łososia,<br>5-6 łyżek stołowych grzybków marynowanych,<br>2 jabłka, <br>2 pomarańcze,<br>50 g majonezu,<br>1 pomidor,<br>kilka liści sałaty lub kapusty pekińskiej, <br>2 świeże ogórki, <br>sól,<br>pieprz,<br>sok z cytryny,<br>zielenina<br>Plastry wędzonego łososia pokrój w cieniutkie paseczki. Grzybki, najlepiej marynowane pieczarki, ale mogą również być inne, pokrój w plasterki. Umyte jabłka i pomarańcze pokrój w kostkę, pomidora w