Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ugotowanego mięsa lub ryby serwowanych jako danie główne.
RADA: sos zyska bardziej pikantny smak, jeśli dodasz do niego dwa ząbki drobno posiekanego lub zmiażdżonego w prasce czosnku.

PRZEKĄSKA
"KOKTAJL" Z ŁOSOSIA

Dla 6 osób Przygotowanie: 20 min 255 kcal
350 g wędzonego łososia,
5-6 łyżek stołowych grzybków marynowanych,
2 jabłka,
2 pomarańcze,
50 g majonezu,
1 pomidor,
kilka liści sałaty lub kapusty pekińskiej,
2 świeże ogórki,
sól,
pieprz,
sok z cytryny,
zielenina
Plastry wędzonego łososia pokrój w cieniutkie paseczki. Grzybki, najlepiej marynowane pieczarki, ale mogą również być inne, pokrój w plasterki. Umyte jabłka i pomarańcze pokrój w kostkę, pomidora w
ugotowanego mięsa lub ryby serwowanych jako danie główne.<br>RADA: sos zyska bardziej pikantny smak, jeśli dodasz do niego dwa ząbki drobno posiekanego lub zmiażdżonego w prasce czosnku.<br>&lt;gap&gt;<br>PRZEKĄSKA<br>"KOKTAJL" Z ŁOSOSIA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 20 min 255 kcal<br>350 g wędzonego łososia,<br>5-6 łyżek stołowych grzybków marynowanych,<br>2 jabłka, <br>2 pomarańcze,<br>50 g majonezu,<br>1 pomidor,<br>kilka liści sałaty lub kapusty pekińskiej, <br>2 świeże ogórki, <br>sól,<br>pieprz,<br>sok z cytryny,<br>zielenina<br>Plastry wędzonego łososia pokrój w cieniutkie paseczki. Grzybki, najlepiej marynowane pieczarki, ale mogą również być inne, pokrój w plasterki. Umyte jabłka i pomarańcze pokrój w kostkę, pomidora w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego