Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
pieprzem i majerankiem. Odstawić w chłodne miejsce.
Jabłka na nadzienie obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazd nasienne. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Podsmażyć na maśle lub margarynie. Wyjąć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kawałki tosty. Zalać je mlekiem zmiksowanym z jajkami. Odstawić na 10 minut. Wymieszać z cebulą, jabłkami i posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem.
Nadzieniem napełnić gęś. Spiąć wykałaczkami i zaszyć. Ponakłuwać w kilkunastu miejscach. Skropić wrzątkiem. Wstawić do rozgrzanego do 180oC piekarnika. W trakcie pieczenia polewać winem i sosem.
Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć obok gęsi po 80 min pieczenia. Piec dalej 25 min. Gęś
pieprzem i majerankiem. Odstawić w chłodne miejsce.<br>Jabłka na nadzienie obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazd nasienne. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Podsmażyć na maśle lub margarynie. Wyjąć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kawałki tosty. Zalać je mlekiem zmiksowanym z jajkami. Odstawić na 10 minut. Wymieszać z cebulą, jabłkami i posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem.<br>Nadzieniem napełnić gęś. Spiąć wykałaczkami i zaszyć. Ponakłuwać w kilkunastu miejscach. Skropić wrzątkiem. Wstawić do rozgrzanego do 180oC piekarnika. W trakcie pieczenia polewać winem i sosem.<br>Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć obok gęsi po 80 min pieczenia. Piec dalej 25 min. Gęś
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego