Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 07.30
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
mają ją tylko niektóre restauracje, np. zielonogórska Palmiarnia. Stek ze strusia kosztuje tu 40 zł, a zupa - 9 zł.
- To ekskluzywne dania zamawiane głównie przez ludzi zamożnych lub takich, którzy po raz pierwszy są w naszym regionie i chcieliby spróbować lokalnego przysmaku - mówi szefowa kuchni Daniela Ziółkowska.
Pan Henryk strusia jada codziennie. W dniu, kiedy z nim rozmawialiśmy, czekał na niego na fermie barszcz biały ze strusimi jajami.
TATIANA MIKUŁKO
mają ją tylko niektóre restauracje, np. zielonogórska Palmiarnia. Stek ze strusia kosztuje tu 40 zł, a zupa - 9 zł. <br>- To ekskluzywne dania zamawiane głównie przez ludzi zamożnych lub takich, którzy po raz pierwszy są w naszym regionie i chcieliby spróbować lokalnego przysmaku - mówi szefowa kuchni Daniela Ziółkowska. <br>Pan Henryk strusia jada codziennie. W dniu, kiedy z nim rozmawialiśmy, czekał na niego na fermie barszcz biały ze strusimi jajami.<br>&lt;au&gt;TATIANA MIKUŁKO
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego