Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny jest też imbir mielony.
5. Anyż w gwiazdkach: jest bardziej aromatyczny niż anyż zwykły.
6. Czosnek: można go wycisnąć specjalną prasą, drobno posiekać lub rozetrzeć końcem dużego noża. Używać jako przyprawy.
7. Strączki zielonego groszku: trzeba uważać, by nie gotować ich za długo.
8. Kasztany jadalne: łagodne, przypominają orzechy. Jeść w plastrach.
9. Miniaturowa kukurydza: grubszą można przepołowić wzdłuż.

10. Kiełki fasoli: przed użyciem sprawdzić, czy są czyste i świeże.
11. Grzyby: suszone, moczyć w ciepłej wodzie co najmniej pół godziny przed przygotowaniem.
12. Strączki papryki chili: piekące, dotykać ich tylko w rękawicach.
13. Pędy bambusa
w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny jest też imbir mielony.<br>5. Anyż w gwiazdkach: jest bardziej aromatyczny niż anyż zwykły.<br>6. Czosnek: można go wycisnąć specjalną prasą, drobno posiekać lub rozetrzeć końcem dużego noża. Używać jako przyprawy.<br>7. Strączki zielonego groszku: trzeba uważać, by nie gotować ich za długo.<br>8. Kasztany jadalne: łagodne, przypominają orzechy. Jeść w plastrach.<br>9. Miniaturowa kukurydza: grubszą można przepołowić wzdłuż.<br>&lt;gap&gt;<br>10. Kiełki fasoli: przed użyciem sprawdzić, czy są czyste i świeże.<br>11. Grzyby: suszone, moczyć w ciepłej wodzie co najmniej pół godziny przed przygotowaniem.<br>12. Strączki papryki chili: piekące, dotykać ich tylko w rękawicach.<br>13. Pędy bambusa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego