niskotłuszczowy, kefir, białko jaj.<br><br>Wszystkie świeże i mrożone warzywa, zwłaszcza nasiona roślin strączkowych: fasolę, groch, soczewicę. <br>Kukurydzę, ziemniaki. Wszystkie świeże i suszone owoce oraz niedosładzane owoce konserwowane.<br><br>Margaryny miękkie, oleje roślinne, takie jak: rzepakowy bezerukowy, słonecznikowy, sojowy, oliwę z oliwek.<br><br>Kurczaki, indyki i dziczyznę bez skórki; cielęcinę, chudą wołowinę, mięso jagnięcia.<br><br>Wszelkiego rodzaju ryby morskie, ale nie smażone. Ryby z puszki wybieraj w sosie własnym, jeśli są w oleju - odlej go.<br><br>Wszelkie zupy na wywarach warzywnych i chudych mięsach.<br><br>Sorbet, galaretki, budynie na odtłuszczonym mleku, sałatki owocowe, ciasto drożdżowe, tarty owocowe, orzechy włoskie, migdały, suszone owoce. <br><br>Dużo wody i niskokalorycznych napojów