Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
po zastygnięciu rozdzielić go na porcje lub od razu przełóż do pucharków z szerokimi brzegami lub miseczek. Wstaw na kilka godzin do lodówki, by stężał.
Przed podaniem udekoruj deser. Posyp go startą na tarce czekoladą, najlepiej deserową, do dekoracji możesz również wykorzystać dowolne owoce sezonowe, na przykład maliny, poziomki lub jagody, oraz rodzynki, drobno posiekane orzechy włoskie i migdały . Ozdób każdą porcję listkiem świeżej mięty.
RADA: deser będzie miał lepszy smak, jeśli do piany z białek dodasz szczyptę cukru waniliowego lub odrobinę soku z cytryny.

CIASTO
TORT WINOGRONOWY
Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal
Ciasto:
200 g mąki,
2
po zastygnięciu rozdzielić go na porcje lub od razu przełóż do pucharków z szerokimi brzegami lub miseczek. Wstaw na kilka godzin do lodówki, by stężał.<br>Przed podaniem udekoruj deser. Posyp go startą na tarce czekoladą, najlepiej deserową, do dekoracji możesz również wykorzystać dowolne owoce sezonowe, na przykład maliny, poziomki lub jagody, oraz rodzynki, drobno posiekane orzechy włoskie i migdały . Ozdób każdą porcję listkiem świeżej mięty.<br>RADA: deser będzie miał lepszy smak, jeśli do piany z białek dodasz szczyptę cukru waniliowego lub odrobinę soku z cytryny.<br>&lt;gap&gt;<br>CIASTO<br>TORT WINOGRONOWY<br>Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal<br>Ciasto: <br>200 g mąki,<br>2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego