Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy medyczne
Rok: 1996
mleko, jaja, warzywa zielone (brokuły, szczypiorek) i orzechy.
Witamina B5 (kwas pantotenowy)
Ważne dla: Przemiana białkowa, tłuszczowa i węglowodanowa. Poprawia wygląd skóry i włosów.
Źródło witamin Mięso, podroby, produkty zbożowe, groch i ziemniaki.
Witamina B6
Ważne dla: Funkcje różnych enzymów. Przemiany tłuszczy oraz węglowodanów.
Źródło witamin Wątroba, mięso, ryby, żółtka jaj, warzywa, ziemniaki i chleb razowy.
Witamina B12
Ważne dla: Produkcja czerwonych krwinek, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz komórek.
Źródło witamin Mięso, małże, krewetki, ryby, wątroba i nerki, ser i mleko.
Kwas foliowy
Ważne dla: Produkcja czerwonych krwinek, regeneracja komórek. Wzrost.
Źródło witamin Warzywa liściaste, orzechy, wątroba i produkty pełnoziarniste
mleko, jaja, warzywa zielone (brokuły, szczypiorek) i orzechy.<br>Witamina B5 (kwas pantotenowy)<br>Ważne dla: Przemiana białkowa, tłuszczowa i węglowodanowa. Poprawia wygląd skóry i włosów.<br>Źródło witamin Mięso, podroby, produkty zbożowe, groch i ziemniaki.<br>Witamina B6<br>Ważne dla: Funkcje różnych enzymów. Przemiany tłuszczy oraz węglowodanów.<br>Źródło witamin Wątroba, mięso, ryby, żółtka jaj, warzywa, ziemniaki i chleb razowy.<br>Witamina B12<br>Ważne dla: Produkcja czerwonych krwinek, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz komórek.<br>Źródło witamin Mięso, małże, krewetki, ryby, wątroba i nerki, ser i mleko.<br>Kwas foliowy<br>Ważne dla: Produkcja czerwonych krwinek, regeneracja komórek. Wzrost.<br>Źródło witamin Warzywa liściaste, orzechy, wątroba i produkty pełnoziarniste
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego