Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Fakt
Nr: 02.02 (28)
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
talerzu.
I tak jak prawdziwą miłość poznaje się nie po jej sile, lecz po czasie trwania, a prawdziwy sukces przygotowanej potrawy ma miejsce w prośbie o dokładkę... jeszcze jedną i jeszcze jedną...

SKŁADNIKI
Ciasto:
0,5 kg ziemniaków; 2 łyżki mąki; 0,25 kg szpinaku; 0,10 sałaty rucoli; 2 jaja; sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Farsz:
0,25 kg mrożonych krewetek koktailowych;
szczypta siekanego świeżego imbiru;
szczypta chilli;
szczypta lubczyku;
łyżka śmietany 30 proc.;
seler naaciowy drobno posiekany;
curry

Karol Okrasa jest kucharzem hotelu Bristol. Prowadzi też program "Kuchnia z Okrasą"

Miłość przy świecach
Cezary Pazura (41 l.) zdradził nam, co
talerzu.<br>I tak jak prawdziwą miłość poznaje się nie po jej sile, lecz po czasie trwania, a prawdziwy sukces przygotowanej potrawy ma miejsce w prośbie o dokładkę... jeszcze jedną i jeszcze jedną...<br><br>&lt;tit1&gt;SKŁADNIKI&lt;/&gt;<br>Ciasto:<br>0,5 kg ziemniaków; 2 łyżki mąki; 0,25 kg szpinaku; 0,10 sałaty rucoli; 2 jaja; sól, pieprz, gałka muszkatołowa<br>Farsz:<br>0,25 kg mrożonych krewetek koktailowych;<br>szczypta siekanego świeżego imbiru;<br>szczypta chilli;<br>szczypta lubczyku;<br>łyżka śmietany 30 proc.;<br>seler naaciowy drobno posiekany;<br>curry<br><br>Karol Okrasa jest kucharzem hotelu Bristol. Prowadzi też program "Kuchnia z Okrasą"&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art" sub="home"&gt;&lt;tit&gt;Miłość przy świecach&lt;/&gt;<br>Cezary Pazura (41 l.) zdradził nam, co
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego