Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
dodaj do smaku sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zmiksuj, dodając miękkie masło.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj wałek i przełóż go do szklanego lub porcelanowego naczynia i na kilka godzin wstaw do lodówki.
Pasztet podawaj na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, pokrojony w zgrabne plastry i udekorowany ćwiartkami ugotowanych na twardo jajek. Posyp go drobno posiekaną natką pietruszki.
RADA: pasztet będzie smaczniejszy i bardziej soczysty, jeśli wątróbkę będziesz smażyć na mocnym ogniu przez trzy minuty.
DRÓB
KURCZAK Z BAKŁAŻANEM
Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 356 kcal
1 kurczak,
20 g oliwy z oliwek,
2 cebule,
2 bakłażany,
0,5 szklanki białego
dodaj do smaku sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zmiksuj, dodając miękkie masło.<br>Z przygotowanej masy mięsnej uformuj wałek i przełóż go do szklanego lub porcelanowego naczynia i na kilka godzin wstaw do lodówki.<br>Pasztet podawaj na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, pokrojony w zgrabne plastry i udekorowany ćwiartkami ugotowanych na twardo jajek. Posyp go drobno posiekaną natką pietruszki.<br>RADA: pasztet będzie smaczniejszy i bardziej soczysty, jeśli wątróbkę będziesz smażyć na mocnym ogniu przez trzy minuty.<br>DRÓB<br>&lt;name type="prod"&gt;KURCZAK Z BAKŁAŻANEM&lt;/&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 356 kcal<br>1 kurczak,<br>20 g oliwy z oliwek,<br>2 cebule,<br>2 bakłażany,<br>0,5 szklanki białego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego